Grenzeloos Licht

Uitvaartplechtigheid

Een afscheid kan naast verdrietig zo ‘mooi’ zijn, dat het toch een dag ‘met een gouden randje’ wordt. Zo kijk ik terug op de uitvaart van mijn eigen vader, die 54 jaar was toen hij overleed. Ik gun het jou, dat je ook zo terug kunt kijken op het afscheid. 

Als uitvaartspreker, oftewel ritueelbegeleider bij afscheid, ga ik voor in uitvaarten en verwoord wie iemand was en hoe iemand in het leven stond. Er is alle ruimte voor familie of vrienden om zelf te spreken. Als mensen dat lastig vinden, dan kan ik dat doen. We luisteren naar muziek, soms zijn (religieuze) symbolen passend bij iemand. Er is veel mogelijk, zolang het maar bij overledene en nabestaanden past. 

Ik kom op bezoek, na een telefoontje van een uitvaartverzorger of van de nabestaanden zelf, en dan praten we over de mens die je verloren bent. Daarna kijken we hoe we de afscheidsbijeenkomst vorm zullen geven. Ik ga voor in zowel katholieke, protestantse als niet-religieuze uitvaarten. Samen met de uitvaartverzorger die de praktische kanten van de uitvaart verzorgt maken we er een waardig èn persoonlijk geheel van.

Nieuwsbrief

Wil je eens in de twee maanden de nieuwsbrief ontvangen met daarin informatie over mijn geplande activiteiten en de 'Lichtflits', een tekst van mijn hand, stuur dan een mail naar Mirjam@grenzelooslicht.nl met als onderwerp 'mailinglist nieuwsbrief'