Grenzeloos Licht

Uitvaartplechtigheid

Een afscheid kan naast verdrietig tegelijkertijd mooi en warm zijn. Zo kijk ik terug op de uitvaart van mijn vader, die 54 jaar was toen hij overleed. Ik gun het jou ook, dat je kunt zeggen dat de dag van het afscheid er een 'met een gouden randje' was.

Na een telefoontje van een uitvaartverzorger of de nabestaanden kom ik langs en praten we over degene die je verloren bent. We kijken hoe we de afscheidsbijeenkomst vorm zullen geven. Er is alle ruimte voor familie en vrienden om te spreken. Als je dat lastig vindt, kan ik dat doen. Ik kan jullie verhalen en herinneringen omzetten in een levensverhaal. We kiezen muziek, die bij de overledene en jullie hoort. We kunnen een gedicht lezen of (religieuze) symbolen gebruiken als dat passend is.

Als uitvaartspreker, oftewel ritueelbegeleider bij afscheid, ga ik voor in katholieke, protestantse, spirituele en niet-religieuze uitvaarten. Samen met de uitvaartverzorger die de praktische kanten van de uitvaart verzorgt, maken we er een waardig én persoonlijk afscheid van.

Nieuwsbrief

Wil je eens in de twee maanden de nieuwsbrief ontvangen met daarin informatie over mijn geplande activiteiten en de 'Lichtflits', een tekst van mijn hand, stuur dan een mail naar Mirjam@grenzelooslicht.nl met als onderwerp 'mailinglist nieuwsbrief'