Grenzeloos Licht

Over mij         

Portretfoto Mirjam VerschureSamen met mijn tweelingzus ben ik in 1978 geboren. We groeiden samen met onze ouders en drie oudere zussen in Biddinghuizen op, waar onze Brabantse ouders na de drooglegging van Flevoland een fruitteeltbedrijf begonnen waren. We gingen elke week naar de katholieke kerk. Pas tijdens mijn theologiestudie in Utrecht ontdekte ik hoe progressief die was geweest. Omdat de inwoners van Flevoland uit alle windstreken van Nederland kwamen, waren er geen vaste tradities. Die moesten we nog maken. 

Na mijn studie heb ik twee jaar in een biologische winkel gestaan, voordat ik pastoraal werker werd in Westervoort, Duiven, Groessen en Loo. Ik heb er met veel plezier gewerkt. Na vijf jaar heb ik praktijk Grenzeloos Licht opgezet (2010), waarin ik als ritueelbegeleider bij afscheid voorga in uitvaarten en als trouwambtenaar van de gemeentes Westervoort en Duiven huwelijken sluit. En ik ben schrijfster.

Spiritualiteit is een rode draad in mijn ontwikkeling. Vanaf mijn tienerjaren ben ik vragen gaan stellen over het leven. Ik ben theologie gaan studeren niet omdat ik alles al wist, maar omdat ik niets zeker wist. India en z’n spirituele sfeer hebben me gevormd. Tijdens mijn studie ben ik er vijf maanden geweest. Inmiddels hebben nevenopleidingen als de Helende reisopleiding en de Academie voor Mediumschap mijn inzichten gevoed. Ik kan nu zeggen dat ik niet alleen een zoeker, maar ook een vinder ben, een vinder van het Zelf, van Dat wat we ten diepste zijn. Daar ben ik diep dankbaar voor.

Nieuwsbrief

Wil je eens in de twee maanden de nieuwsbrief ontvangen met daarin informatie over mijn geplande activiteiten en de 'Lichtflits', een tekst van mijn hand, stuur dan een mail naar Mirjam@grenzelooslicht.nl met als onderwerp 'mailinglist nieuwsbrief'